Az ellátási lánc fenntarthatósága – gondolkodjon zöldben!

strapa-pack fenntarthatóság

Egy vállalkozás ellátási lánccal kapcsolatos döntései komoly hatással vannak a környezetre. Ezt minden felelős cégvezetőnek mérlegelnie kell! A fenntarthatóbb döntések meghozatala sokkal könnyebb, ha a tényeket egyértelműen és világosan látja. Cikkünk ebben lesz a segítségére!

A szállítás társadalmunk alapvető velejárója, jobbá tételért pedig közösen kell tennünk.

Az ökológiai lábnyom csökkentésének igénye minden ágazatban nagy nyomást gyakorol a cégekre (ez a szállítás és a logisztika területén különösen igaz). Szerencsére a zöld gondolkodásmód egyre elterjedtebb, néhányan még az áruk általános áramlását is mérséklik azáltal, hogy átgondolják termékeik gyártásának módját és helyét.

Tény, hogy a szállítás minden gazdaságnak az alapja, társadalmunk egyik központi eleme, szükséges velejárója. Környezetünk megóvása érdekében elkerülhetetlen, hogy új, fenntarthatóbb szállítási technikákat dolgozzunk ki és alkalmazzunk. Ezért lényeges, hogy a szállítástól erősen függő ágazatok újraértékeljék módszereiket, és még inkább felelősségteljes döntéseket hozzanak. Ne aggódjon, ehhez a cikkben adunk néhány tippet!

Ismerje meg és gondolja át lehetőségeit, lépései következményeit!

Ahhoz, hogy tudatosabban legyen képes tervezni, természetesen információkra lesz szüksége. Fontos, hogy tisztában legyen saját igényeivel, a piaci korlátokkal és a határidőkkel. Ha ez megvan, nézze meg a rendelkezésre álló alternatívákat, és fontolja meg, hogy az egyes döntések milyen hatással lehetnek az Ön vállalkozására, valamint a környezetre.

Egyszerűbben megfogalmazva: azonosítson, rangsoroljon és folyamatosan értékelje újra a dolgokat!

Íme, néhány egyszerű tipp:

Optimalizálás – Ne szállítson feleslegesen! Növelje a jármű kapacitáskihasználását, válasszon megfelelő szállítási módokat minden szakaszhoz, és aknázza ki maximálisan a logisztikai tervezés nyújtotta remek lehetőségeket.

Modális váltás Váltson át környezetkímélőbb szállítási módokra és új multimodális kombinációkra.

Technológiai fejlesztés & együttműködés A cégek erőfeszítései és a kölcsönös együttműködések olyan innovációkhoz vezetnek, mint a bioüzemanyag és a hatékonyabb szállítási módok, melyek végső soron csökkentik együttes környezeti hatásukat és megakadályozzák az éghajlatváltozást.

Az áruk szállításának fenntartható és gazdaságosabb módjai

  • Tengeri szállítás rövidebb távokon – A tengeri szállítás rövidebb távolságokon egy praktikus módja annak, hogy csökkentse a CO₂ kibocsátást, és pénzt takarítson meg.
  • Fenntartható közúti áruszállítás – A bioüzemanyag alacsonyabb CO₂-kibocsátással rendelkezik; a nyomon követési technológia hozzájárul a nagyobb hatékonysághoz és a fenntarthatósághoz.
  • Vasúti áruszállítás – Ha a tengeri szállítás nem opció, az időbeli korlátozások miatt például a vasúti áruszállítás vagy a vasúti és légi áruszállítás kombinációja fenntarthatóbb, mint csak a légi áruszállítás.
  • Multimodális megoldások– A különböző szállítási módok vegyítésével megtalálhatja a leginkább fenntartható lehetőséget a szállítás minden egyes szakaszához.
  • Kevesebb mint teljes konténer rakomány (LCL) – Azaz rakományának egyesítése más szállítmányokkal, hogy kitegyen egy teljes konténer rakományt (FCL). Ez a módszer sokkal kényelmesebb és költséghatékonyabb, nem beszélve a környezetre gyakorolt pozitív hatásról!

Felelősségteljes csomagolástechnikai cégként nap mint nap mi is azon fáradozunk, hogy minimálisra csökkentsük ökológiai lábnyomunkat. Kattintson és válogasson környezetbarát termékeinkből!

Keressen minket elérhetőségeink egyikén, minden kérdésére szívesen válaszolunk!

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kapcsolódó cikkek

kikötők Strapa-pack tengeri szállítói csomagolás

Tengeri szállítmányozás – a világ TOP kikötői kontinensenként

A világ nemzetközi kereskedelmének 90%-át a tengeri szállítmányozás teszi ki, így a kikötők gazdasági jelentőségéhez nem fér kétség. Azt, hogy egy kikötő menyire forgalmas, elsősorban az áthaladó konténerek mennyisége alapján lehet meghatározni. A cikkben bemutatjuk a világ TOP kikötői kontinensenként.

Elolvasom »