Fenntarthatóság

strapa-pack optimalizált csomagolás

Levegőt szállítani drága!

Méretre optimalizált csomagolással jelentős összegeket takaríthat meg. Egy felelősségteljes vállalkozás a környezetre is gondol. Hogyan tud ebben segíteni a Strapa-Pack?

Tovább olvasom »
strapa-pack áruszállítás

Közúti és vasúti áruszállítás

A közúti fuvarozás legnagyobb előnye, hogy segítségével háztól-házig szállítás valósítható meg. A jármű rázkódása, a hirtelen gyorsulás vagy lassulás azonban veszélyt jelenthet az áruk épségére nézve. A biztonság szavatolása, például a párnázó- és térkitöltő anyagok használata a vasúti szállítás során is elengedhetetlen. Ismerje meg részletesebben csomagolási megoldásainkat!

Tovább olvasom »

A környezettudatos hozzáállás a cégek részéről nem holmi múló hóbort. A hatékony energiafelhasználás, a helyes szállítási mód megválasztása, az üvegházhatású gázok és a CO2-kibocsátás mértékének csökkentése napjaink sarkalatos témái, melyek felett nem szabad elsiklanunk. Ráadásul a fenntarthatósági szempontok érvényesítése a fogyasztók és a partnerek részéről is sokszor alapvető elvárásként fogalmazódik meg.

Levegőt szállítani drága!

Tudta? A túlméretezett csomagolással nem csak a bolygónak árthat! Évente jelentős összegeket dob ki feleslegesen az ablakon akkor, ha a csomagoláson belül nem optimalizálja a helykihasználást. Egy kis odafigyeléssel csökkentheti raktározási- és anyagmozgatási költségeit, több terméket szállíthat egyszerre, és kevesebb csomagolóanyagra lesz szüksége. Jól hangzik, nem igaz?

Közúti és vasúti áruszállítás – Maximális biztonság vagy költséghatékonyság?

Ha a közúti fuvarozást a sokkal inkább fenntartható vasúti szállítással egészíti ki, azzal máris rengeteget tett a környezetért – a háztól-házig szállítás így is megvalósítható. Ha ránk bízza árui csomagolását és felkészítését, nem kell a biztonság és a költséghatékonyság között döntenie. Hasznos tanácsokkal látjuk el, megtervezzük és legyártjuk a megfelelő csomagolóanyagot, illetve garantáljuk a kifogástalan rakományrögzítést.

Az ellátási lánc fenntarthatósága – gondolkodjon zöldben!

A zöld logisztika célja a szállítmányozási feladatok környezeti hatásainak mérséklése, melynek jelentőségét nemcsak a nagy multicégek, hanem a kiskereskedők, a szállítók és a fogyasztók is egyre inkább felismerik. Nem kell aggódnia – a fenntarthatóság szempontjainak figyelembe vétele nem egyenlő azzal, hogy elavult, kevésbé hatékony megoldások mellett kellene döntenie, melyek nem szolgálják gazdasági érdekeit. Ha tisztában van a lehetőségeivel, egyszerűen csökkentheti cége ökológiai lábnyomát anélkül, hogy komolyabb áldozatokat kellene hoznia.

Környezettudatos áruszállítás: fókuszban a multimodális logisztika

A logisztikai műveletek közül talán az árufuvarozás terheli meg leginkább a környezetet. A legégetőbb probléma mind közül a károsanyag-kibocsátás – a CO2 és a különböző üvegházhatású gázok mennyisége rohamos mértékben növekszik. A megfelelő szállítási mód megválasztása már félsiker. A multimodális fuvarozás még számos kiaknázatlan lehetőséget tartogat magában. A tengeri, közúti és vasúti szállítási módok kombinálásával többek között az energiafelhasználás is csökkenthető.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Homa Róbert
Kereskedelmi vezető
Tel.: +36-70-619-4082
E-mail: robert.homa@strapa-pack.hu