Közúti és vasúti áruszállítás

strapa-pack áruszállítás

A közúti fuvarozás a legnépszerűbb szállítási forma, mely leginkább annak köszönhető, hogy lehetővé teszi az áruk háztól-házig történő eljuttatását. A KSH 2020-as adatai szerint hazánkban a közúti fuvarozás árutonna-kilométerben mért részesedése 61%. A vasúti áruszállítás részaránya ezzel szemben csupán 22%. Pedig utóbbi szállítási módnak is rengeteg előnye van: például nagyobb távolságoknál kifejezetten gazdaságos megoldás, valamint kevésbé függ az időjárási viszonyoktól.

Egy érdekes felvetés – 2022. második felétől átveheti a vasút az irányítást?

A brutálisan magas benzinárak, valamint a benzinárstop részleges feloldása miatt elvileg elképzelhető lenne, hogy hazánkban (és az áremelkedéssel sújtott országokban) a jövőben nagyobb hangsúly helyeződik majd a környezetkímélőbb vasúti áruszállításra. Azonban ajánlott figyelembe venni azt a tényt, hogy 2021 őszétől Magyarországon a vontatási energia ára szintén drasztikusan megemelkedett. Ennek ellenére érdemes előzetes kalkulációt végezni, és összehasonlítani az egyes szállítási módok költségvonzatait.

Közúti és vasúti áruszállítás – Maximális biztonság vagy költséghatékonyság?

Nem kell döntenie! A Strapa-Pack mindkettőre megoldást kínál!
Megbízható, teljes körű csomagolási megoldások közúti- és vasúti áruszállításhoz

 • Gondosan kiválasztjuk a megfelelő eszközöket és anyagokat.
 • Biztonságosan becsomagoljuk termékeit.
 • Rakományát az előírásoknak eleget téve, stabilan rögzítjük.

Közúti és vasúti áruszállítás során Önnek, mint fuvaroztatónak, számos kritériumnak kell megfelelnie. Ezek közül talán az egyik legfontosabb a biztonság szavatolása, melynek mind az árukra, mind a szállítójárművekre, valamint a fuvarozásban résztvevő, az utakon közlekedő többi emberre is ki kell, hogy terjedjen.
A jármű rázkódása, gyorsulása, hirtelen fékezése vagy kanyarodása főleg közúti szállítás esetén jelenthet különösen nagy veszélyt szállítmányára.
Mivel vasúti fuvarozás alkalmával a kötött pálya nem teszi lehetővé az áruk háztól-házig való eljuttatását, a folyamat általában multimodális formában, közúti szállítójárművek bevonásával történik. A csomagolás elkészítésénél ezt a szempontot is figyelembe kell vennie.

Bízza magát a Strapa-Pack-ra!

 • Minőségközpontú szemléletmód
 • Szerteágazó szakmai tapasztalat
 • Nagy gyártó- és szolgáltató kapacitás


Szolgáltatásaink

Tanácsadás és tervezés

Célunk, hogy olyan csomagolást hozzunk létre, mely mind a megbízó személyes igényeinek, mind a logisztikai környezetnek és a szállítandó termékek paramétereinek 100%-osan megfelel. Alkalmazott mérnöki megoldásainkkal, modern szoftvereinkkel és szerteágazó szaktudásunkkal hatékonyan optimalizáljuk szállítási költségeit. Arra törekszünk, hogy saját gyártású csomagolóanyagaink segítségével a lehető legtöbbet hozzuk ki elképzeléseiből!

Gyártás

Fa- és papíralapú csomagolóanyagainkat saját magunk készítjük el, legyen szó egyedi garnitúrák tervezéséről, vagy hagyományos, „standard” megoldások alkalmazásáról. A gyors, rugalmas és hatékony termelést, illetve munkavégzést tartjuk a legfontosabbnak, a vonatkozó előírások és szabványok betartása mellett.

Kivitelezés

Árui szakszerű becsomagolását az Ön telephelyén, vagy szükség esetén, saját telephelyünkön végezzük el. Amennyiben szükséges, párnázó- és térkitöltő, valamint korróziógátló anyagokkal védjük szállítmányát a károsító dinamikai és környezeti behatásoktól. Rendelkezésre bocsájtjuk a csomagoláshoz szükséges emelőeszközöket, valamint a szállításhoz nélkülözhetetlen jelöléseket és bárcákat, okmányokat illetve kísérő dokumentumokat.
Csomagolási szolgáltatásainkkal egyszerű kezelhetőséget, megfelelő tárolhatóságot és szállíthatóságot biztosítunk rakományának, a speciális jogszabályok és előírások figyelembe vételével.

Rakományrögzítés

A biztonságos rakományrögzítésről való gondoskodás minden esetben a feladó felelőssége. Az optimális rakományrögzítési technika meghatározásához mélyrehatóan ismerni kell:

 • a termék jellegét
 • a szállítási mód jellemzőit, veszélyeit és kockázatait
 • a szállítójármű típusát, teherbírását és tulajdonságait
 • a megfelelő rögzítési pontokat és helyeket
 • a hatályos törvényeket, előírásokat és jogszabályokat

Továbbá mindenképpen tisztában kell lenni a legjobb bevált gyakorlatokkal és képesnek kell lennünk arra, hogy hatékonyan alkalmazni tudjuk őket.

A kontérbe rögzítés és a konténeres szállítási mód vasúti- és közúti fuvarozásnál egyaránt gyakran alkalmazott megoldás. Hevederekkel, felfújható papírzsákokkal illetve fával rögzítjük a különböző gépeket, járműveket és termékeket, csomagolva vagy csomagolatlan állapotban is.

Speciális segítségre van szüksége?

Kihelyezett csomagolócsapat

Veszélyes áru csomagolás

A Strapa-Pack ügyfeleként garantáljuk Önnek, hogy:

 • olyan szakszerű csomagolást fog kapni, mely teljes mértékben tükrözi elvárásait.
 • nem kell aggódnia az elcsúszott határidők miatt – megbízható szolgáltatásaink segítségével cégen belüli feladatai, munkafolyamatai teljes mértékben tervezhetővé válnak.
 • ezentúl nyugodt lehet szállítmánya biztonsága felől – felelősség biztosításunkkal ezt a terhet levesszük a válláról!
 • nem csak szabvány megoldásokkal dolgozunk… speciális elképzelései is megvalósításra kerülnek.
 • partnerei, vásárlói és ügyfelei a minőségi csomagolásnak köszönhetően tudni fogják, hogy az Ön cégével valóban érdemes hosszú távon együttműködni.
 • maximálisan azonosulunk problémáival, igényeit a legmagasabb szakmai színvonalon elégítjük ki.
 • tőlünk bátran kérdezhet: csomagolási kérdésekben nyitottan, egyenrangú partnerként állunk rendelkezésére.

Tekintse meg referenciáinkat!

Precizitás, pontosság és megbízhatóság. Ügyfeleink már megtapasztalták, milyen érzés az, amikor egy hiteles és felelősségteljes csomagolási szolgáltató segíti őket céljaik megvalósulásában.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó cikkek

Konténerben rögzítés

A konténeres szállítás nagy mennyiségű áru esetében, szárazföldön, vízen egyaránt korszerű és költséghatékony módszer. Fő előnye, hogy az áru ki-be pakolása nélkül lehet a különböző

Elolvasom »