A higiénia és a raktérburkolat

strapa-pack higiénikus raktérburkolat

Intézkedések a vírushelyzet alatt és a veszély elmúltát követően

Úgy gondolom, bátran kijelenthetjük, hogy a szállító jármű rakterének makulátlan tisztasága – bármilyen vállalkozásról legyen is szó – alapvető igényességnek tekinthető. Nem csupán azért, mert a vásárló, ügyfél, partner megpillantva a koszos, ragacsos, poros rakteret, trehánynak, nemtörődömnek könyvelheti el cégünket (bár ez is lényeges szempont). Van egy szegmens, ahol a higiéniai szabályok betartása hatványozottan fontos, különösen a vírushelyzet idején.

Néhány ajánlás és előírás, melyeket mindenkinek érdemes figyelembe vennie:

  • Kizárólag tiszta járművel végezhető a szállítás, melyet minden berakodás előtt ellenőrizni kell.
  • A rakteret rendszeresen – lehetőleg minél gyakrabban – fertőtleníteni szükséges.
  • Abban az esetben, ha a járművet nem csak élelmiszer, illetve többféle típusú élelmiszer fuvarozására használták, az egyes szállítmányok között alaposan meg kell tisztítani a rakteret a szennyeződésektől.

A felsorolás korántsem teljes, ennél sokkal több szabály vonatkozik az élelmiszerek szakszerű és biztonságos fuvarozására.

HACCP – ha élelmiszerrel foglalkozik, hallania kellett róla!

Az élelmiszer szállítóknak eddig is nagy körültekintéssel kellett eljárniuk, de a COVID miatt a fertőtlenítés gyakorisága és jelentősége még inkább megnőtt.

A HACCP egy nemzetközileg elfogadott, törvényi előírásokhoz igazodó, minőségbiztosítási rendszer, mely a jó gyakorlatok révén az élelmiszerbiztonsági kockázatokat igyekszik csökkenteni. A termeléstől, gyártástól kezdve egészen az áruk végső fogyasztókhoz való eljuttatásáig szabályozza a folyamatokat. Éttermek, gyártók- és feldolgozók, házhoz szállító cégek – ez minden olyan vállalkozásra kötelező érvényű, mely valamilyen módon élelmiszerekkel kerül kapcsolatba. A HACCP-be a munkaterület és a munkaeszközök tisztán tartása is beletartozik – és itt jön képbe a raktérburkolat.

Mitől higiénikus egy minőségi raktérburkolat?

Alapvetően kétféle, fa és műanyag raktérburkolat közül választhat. A sejtszerkezetes polipropilén egy rendkívül egyszerűen tisztítható felület. Segítségével minimalizálhatja a takarításra fordított időt, mégis teljeskörűen meg tud felelni a higiéniai előírásoknak. A raktérburkolat a megfelelő hőmérséklet biztosításában is szerepet játszhat, mely élelmiszer fuvarozásnál, vagy akár növények, gyógyszeripari termékek, érzékeny műszerek szállításánál nélkülözhetetlen tulajdonság.

Mivel tisztítható egy Van-Pack raktérburkolat?

Minden olyan – nem maró, roncsoló hatású – tisztítószerrel, egyéb bevált, hatékony eszközzel és módszerrel, melyeket eddig is alkalmazott. A hipót már csak a kellemetlen szag miatt is érdemes elkerülnie, főként, ha élelmiszer szállítással foglalkozik. Inkább használjon magasnyomású gőzmosót (különösen a sarkokban, az illesztéseknél), és általános, lehetőleg egyfázisú (2 in 1) tisztító- és fertőtlenítőszert. A termékek címkéjén és biztonsági adatlapján fontos információkat találhat a használatra vonatkozóan, ezeket mindig olvassa el körültekintően. Kizárólag OTH által engedélyezett, ellenőrzött forrásból származó készítményeket vásároljon, és ügyeljen a szavatossági időre.

Tegyen meg mindent a vírus terjedésének megakadályozása érdekében.

Feleljen meg maximálisan a szigorú előírásoknak.

Spóroljon időt és energiát, tisztítsa rakterét egyszerűen!

Vegye fel a kapcsolatot szakértőnkkel!

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó cikkek

Konténerben rögzítés

A konténeres szállítás nagy mennyiségű áru esetében, szárazföldön, vízen egyaránt korszerű és költséghatékony módszer. Fő előnye, hogy az áru ki-be pakolása nélkül lehet a különböző

Elolvasom »