Veszélyes áru csomagolás

A veszélyes áruk szállításra való felkészítése fokozott figyelmet igényel

Közel 20 éve készítünk fel veszélyes árut légi szállításra, a veszélyes áru nyilatkozat kitöltésével együtt, rövid határidővel. Szakszerűen becsomagoljuk veszélyes áruként besorolt termékeit és elkészítjük a hozzájuk tartozó dokumentumokat.
A veszélyes áruk szállításra való felkészítése fokozott figyelmet igényel
A veszélyes áruk szállításra való előkészítése speciális és szerteágazó szakmai ismereteket követel meg. A nemzetközi jogszabályok és előírások akár évente változhatnak. 
Bízzon meg profi szakembereket veszélyes árujának csomagolásával
A cégek számára a veszélyes áruk szállítása igazi kihívást jelent, hiszen ilyen esetekben még a legapróbb hibalehetőség sem megengedhető.


Súlyos káresemény és akár pénzbírság lehet a következménye annak, ha a szállítandó veszélyes árunál nem fordít kellő figyelmet
a megfelelő csomagolásra és dokumentációra.

 
Súlyos káresemény és akár pénzbírság lehet a következménye annak, ha a szállítandó veszélyes árunál nem fordít kellő figyelmet
a megfelelő csomagolásra és dokumentációra.
Veszélyes áru csomagolás két évtizedes tapasztalattal.
 

NEMZETKÖZI SZABÁLYOZÁS

IATA

A Nemzetközi Légi Fuvarozási Egyesület Veszélyes Áru Szabályzata, mely többek között meghatározza: a légi úton szállítható veszélyes anyagokat, továbbá olyan anyagokat, melyek szállítása tiltott, vagy csak bizonyos korlátozásokkal megengedhető.

ADR

A Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás, mely többek között tartalmazza: a csomagolóanyagokra vonatkozó szigorú megkötéseket, és a legfontosabb biztonsági követelményeket.

RID

A Veszélyes Áruk Nemzetközi Vasúti Fuvarozásáról szóló Szabályzat, mely többek között meghatározza: a veszélyes anyagok vizsgálatára vonatkozó előírásokat, csomagolási utasításokat.

IMDG

A Veszélyes Áruk Nemzetközi Tengerészeti Kódexe, mely többek között tartalmazza: a legfontosabb fogalmi meghatározásokat, a szállító egységek használatára vonatkozó szabályokat.

VESZÉLYESSÉGI OSZTÁLYOK

Az Ön terméke is veszélyes árunak minősül? 


A veszélyes áru egyértelműen meghatározott fuvarjogi kategória. Az árukat az általuk okozható kár típusától függően kilenc nagy osztályba sorolják, mint például: gyúlékony gázok, szerves peroxidok, maró vagy fertőző anyagok.
Több ezer oldalnyi szabályzat átolvasása és értelmezése helyett
miért ne bízná inkább profikra a feladatot?

Tudta? Minden esetben a feladó kötelessége, hogy a veszélyes árut az előírásoknak megfelelően csomagolja be, címkézze fel, valamint, hogy kitöltse a megfelelő dokumentumokat!

A veszélyes áruk csomagolása – magas elvárások, szigorú megkötések
Az áru és a környezet elsődleges védelmét maga a – külső és belső – csomagolás látja el. A veszélyes áruk csomagolásának anyagára, típusára, méretére és töltöttségi fokára szigorú megkötések vonatkoznak. A veszély mértékétől függően különböző csomagolási csoportok (I., II. és III.) léteznek, melyet a szállítmányon kötelező feltüntetni.

Kötelező jelölések – ezek sem hiányozhatnak a csomagolásról!
Jól látható és olvasható módon, tartósan és egyértelműen felismerhető formában, címkékkel és jelölésekkel fel kell tüntetni például:
• az UN számot, a csomagolás anyag- és típuskódját
• a veszélyességi fokozatot
• a veszélyességi osztályt
• a kezelésre/veszély jellegére vonatkozó bárcákat

A precíz és szakszerű veszélyes áru csomagolás

masszívan ellenáll a különböző fizikai és mechanikai igénybevételeknek, egyéb behatásoknak

nem hagyja, hogy szállítás vagy tárolás során kár keletkezzen sem a csomagolás tartalmában, sem pedig a külső környezetben

valamennyi speciális jogszabályhoz igazodik, emellett biztosítja a zökkenőmentes ellenőrzést

előre megtervezett, jól átgondolt, mégis költséghatékony

kizárólag UN minősítéssel ellátott anyagokkal és eszközökkel történik

rendelkezik a szükséges bárcákkal és kiegészítő címkékkel, melyek megkönnyítik a kezelést és a beazonosítást

TELJESKÖRŰ ÜGYINTÉZÉS

Veszélyes áru csomagolás és teljes körű ügyintézés


Az előírásoknak 100%-osan megfelelő, minősített csomagolóeszközt használunk:
• biztonságosan becsomagoljuk küldeményét
• a csomagoláson elhelyezzük a különböző bárcákat, jelöléseket
• gondoskodunk a szükséges veszélyes áru nyilatkozatról
Azaz: a veszélyes árut teljes körűen felkészítjük a szállításra!

GALÉRIA

CSOMAGOLÓANYAGOK

Milyen típusú csomagolóanyagokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére veszélyes áru csomagolása esetén?


A veszélyes áruk szállítása és csomagolása kizárólag UN (United Nations = Egyesült Nemzetek) minősítéssel rendelkező csomagolóanyagokkal történhet.

MINŐSÍTÉS
A jelölés első részében található megnevezés maga a csomagolás anyagkódja (fajtája és anyaga). 4G, azaz hullámpapírlemez doboz, és 4GV, melyben a „V” a speciális, kombinált csomagolóanyagot jelenti. A veszély mértéke szerint három csomagolási csoportot különböztetünk meg: I. magas fokozatú veszély, II. közepes fokozatú veszély, III. alacsony fokozatú veszély. Az eltérő betűjelek (X, Y, Z) ezeket a csoportokat jelölik, és egyben a sikeresen elvégzett tesztek típusára is utalnak. X: az I., II. illetve III. csomagolási csoport esetén, Y: a II. és a III. csomagolási csoport esetén, Z: kizárólag a III. csomagolási csoporthoz.
BRUTTÓ SÚLY
Ez a teljes súly, azaz a tényleges áru súlya (nettó súly) és a csomagolóanyag összesen. A küldemény a minősítésben megadott bruttó súlyt nem haladja meg.
KÜLMÉRET
A doboz külső méretei, hosszúság (hosszabb, záródó oldal) x szélesség (hosszra merőleges oldal) x magasság (doboz aljától a doboz nyíló részéig) paraméterekben megadva.

Szolgáltatásunkat mindazon cégeknek ajánljuk, akik:

  • veszélyes áru szállításával foglalkoznak, és ehhez szeretnének profi segítséget kapni
  • nem akarnak hazárdírozni
  • biztosra szeretnének menni
  • csomagolástechnikai partnerük részéről fontos számukra a megbízhatóság, a rövid határidő és a minőségi kiszolgálás
  • kizárólag olyan nagy múltú cégben bíznak meg, ahol a kollégák megfelelő szakmai képesítésekkel és tapasztalattal rendelkeznek

KAPCSOLATTARTÓ

 Homa Róbert

kereskedelmi vezető
IATA szakértő
E-mail: robert.homa@strapa-pack.hu
Telefon: +36 70 619 4082