Mi lesz Veled, ellátási lánc?

strapa-pack ellátási lánc

…avagy hogyan segíti elő a világjárvány a szükséges fejlődést az ellátási láncok esetében.

Amikor a híradások még csak a távoli kínai város, Wuhan helyi járványáról szóltak, nem vettük komolyan a dolgot. A koronavírus azonban extrém rövid idő alatt világjárvánnyá „cseperedett”, lebénítva és durva megszorításokat eredményezve a legtöbb országban. Mi is a saját bőrünkön tapasztaltuk meg a negatív következményeket, a Strapa-Packon belül rengeteg nehéz döntést kellett meghoznunk…

Ideje talpra állni és a jövőbe tekinteni!

Az üzleti vállalkozásokra gyakorolt hatás szinte valamennyi iparágat érintette, és a kereslet olyan iramban csökkent, ahogy egy kipukkadt lufiból távozik a levegő.

A válság elején az ellátási lánc esetében az alternatívák megtalálásán volt a fókusz: újra kellett gondolni az elosztást, és bizonyos mértékig azt is, hogy mely ellátási láncokat indokolt megváltoztatni, illetve melyek váltak feleslegessé.

Ahogy a betegség elterjedt Európában és később Észak-Amerikában, Latin-Amerikában és Afrikában is, hirtelen a túlélésre helyeződött a hangsúly. Jelenleg a Covid-19 nagyrészt a következmények kezeléséről és az ütések kivédéséről szól.

Azonban ideje talpra állni, és követni az erős vezetők és cégek példáját: itt és most el kell kezdeni a mában élni, miközben a holnapot átformáljuk. Ez a legjobb, amit tehetünk, nem igaz? Nincs más irány, csak előre.

Fenntarthatóbb és költséghatékonyabb szállítási megoldásokat keres? Akkor ez a fenntarthatóságról szóló cikkünk óriási segítséget jelent majd!

A következő napirendi pont: az ellátási lánc kockázatának kezelése

Az élet nem áll meg! Amint a világ országai enyhítik a korlátozásokat, lehetővé téve az utazást, valamint, ahogy a fogyasztók újból elkezdenek vásárolni, az ellátási láncokra egyre nagyobb nyomás nehezedik majd. Szinte biztosak vagyunk abban, hogy az ellátási lánc és annak kockázatkezelése előkelő helyet fog elfoglalni a vállalati stratégiai tervek listáin.

Sajnos ez a téma túl sokszor jelenik meg, de csak válságok idején kerül fel a vállalatirányítás és az igazgatóság napirendjére. Az ellátási lánc kockázatkezelése azonban nem kizárólag a működéshez és megvalósításhoz szükséges funkciókra terjed ki. A szállítási struktúra nagy része technikai megoldások, anyagok és alkotóelemek formájában, valamint egy adott szállító gyakran implicit kiválasztásával kerül fel a tervezőasztalra. Itt kap a sikeres vezetés hatalmas szerepet az ellátási láncok kezelésében egy esetleges válság idején.

Meg kell teremteni az ellátási lánc kockázatkezelésének működési feltételeit

A hatékony kockázatkezelés és az ismétlődő ellátási láncok érdekében az ellátási lánc szervezetét már a termékfejlesztési folyamat korai szakaszába be kell vonni. És ahhoz, hogy már itt jól teljesítsen, kifogástalan szervezési képességekre van szükség.

>> Strapa Tipp: A csomagolás az ellátási lánc nélkülözhetetlen eleme, mely kiemelkedő szerepet tölt be a logisztikai folyamatokban. Az ellátási lánc igényeihez is igazodó, költséghatékony csomagolástervezés lényeges szempont! <<

Az ellátási lánc működési feltételeinek létrehozásához az is elengedhetetlen, hogy a munkavállalók tisztában legyenek a kereskedelmi/fogyasztói igényekkel, valóban fontos legyen számukra a versenyelőny megteremtése és fenntartása, illetve a vásárlók szükségletei.

Az ellátási lánc még sosem játszott ennyire összetett és sokat követelő szerepet, mint napjainkban.

Szóval, itt az ideje felkelni a padlóról, és rendbe tenni a dolgokat!

A tökéletes csomagolásról se feledkezzen meg! Rendeljen kartondobozt tetszőleges mennyiségben, akár teljesen egyedi kivitelben!

Többféle megoldást kínálunk a biztonságos csomagolás érdekében.

Keressen minket elérhetőségeink egyikén, minden kérdésére szívesen válaszolunk!

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó cikkek

Konténerben rögzítés

A konténeres szállítás nagy mennyiségű áru esetében, szárazföldön, vízen egyaránt korszerű és költséghatékony módszer. Fő előnye, hogy az áru ki-be pakolása nélkül lehet a különböző

Elolvasom »