Páramentesítők – ússza meg szárazon!

strapa-pack páramentesítők
A páramegkötő anyagok a nedvességre érzékeny termékek (például alkatrészek, gyógyszerek, textíliák) szállításánál és tárolásánál nyújtanak nélkülözhetetlen segítséget. A bentonit egy természetes ásványi eredetű anyag, mely térfogatának sokszorosát képes megkötni nedvességben. Sokrétűen felhasználható, többek között az építőipar (például a résiszap egyik alapanyagaként) és a szépségipar (krémekben, bőrápolási termékekben) is előszeretettel alkalmazza.

Tudja biztonságban termékét

Ne hagyja, hogy a pára visszafordíthatatlan károkat okozzon értékes szállítmányában! Cégünk, a Strapa-Pack Kft. a Clariant és azon belül a Desi Pak hivatalos magyarországi disztribútora. A svájci székhelyű, magyarországi leányvállalattal is rendelkező Clariant egy olyan multinacionális vállalat, melynek neve egyet jelent a kifogástalan minőséggel. Az 50% feletti relatív páratartalom penészedéshez, rozsdásodáshoz és akár a termék végleges működésképtelenségéhez vezethet. Szinte nincs is olyan termékkategória, melynek szállításánál és raktározásánál ne kellene kiemelt figyelmet fordítania a nedvesség elleni fokozott védelemre.
  • Ha árucikkeinek szállításához a tengeri fuvarozást választja és a hosszú tranzitidő alatt szállítmányának olyan szélsőségesen magas páratartalommal kell megküzdenie, mely nedvesedéshez, majd az áru bepenészesedéshez vezethez.
  • Ha értékes, darabonként több százezer forintot érő műszaki cikkeket szeretne eljuttatni vásárlóihoz, partnereihez tengeri úton – a sós tengeri levegő magas nedvességtartalma megtámadhatja az érzékeny alkatrészeket, melyek berozsdásodhatnak.

Nátrium-bentonit – Mondjon örökre búcsút a szállítmányok penészedésének és rozsdásodásának!

A környező levegő nedvességtartalma ellen a legegyszerűbben páramegkötő tasakok alkalmazásával védekezhet. A nátrium-bentonit a természetben is előforduló agyagásvány, mely a vulkáni hamu lerakódásából jön létre. Egyedülálló tulajdonságai miatt kiválóan alkalmazható a nedvesség maradéktalan megkötésére.

Kiváló páramegkötő képesség

A bentonit legfontosabb tulajdonsága, hogy kivételes vízmegkötő képességgel (adszorpciós kapacitással) rendelkezik. 100%-ban természetes megoldásról beszélünk, mely közvetlen védelmet biztosít szállítmányának, miközben a kellemetlen szagokat is elnyeli. Segítségével a termékekre veszélytelen, 10-30%-os páraszint garantálható a csomagolás belsejében.

Biztonságos, környezetbarát választás

A bentonit előállítása a gyakran használt, szintetikus szilikagéllel (szilícium-dioxiddal) szemben csekély mennyiségű energiát és vegyi anyagot igényel, így méltán érdemelte ki a 100%-ban környezetbarát címet. Nem tartalmaz az egészségre káros segédanyagokat. Nem gyúlékony vagy vízoldható, élelmiszerekkel, gyógyszerekkel is biztonságosan alkalmazható. A háztartási hulladékhoz hasonló módon kezelhető, és teljes mértékben újrahasznosítható.

Gazdaságos használat

Számos nagyszerű tulajdonságuk mellett a bentonit tartalmú páramegkötő tasakok kedvező áruk miatt is egyre népszerűbbek. A szilikagéllel szemben olcsóbban előállíthatóak, ennélfogva sokkal gazdaságosabb alternatívát jelentenek. Kemencében 16 órán át 245 °C-ra melegítve újra aktiválhatóak és felhasználhatóak. Kisméretűek és könnyűek, a rakomány súlyában és alakjában nem okoznak jelentős változásokat. Ezáltal fuvarköltsége sem fog az egekbe szökni.

Széles termékpaletta a legkülönbözőbb igényekhez

A bentonit kis tasakokban kapható, különböző kiszerelésekben. A legnépszerűbbek a 16 és a 8 unitos kiszerelések. A szárítószer egysége (U = unit) a szárítási kapacitásra utal. Egy egység – 20%-os relatív páratartalom mellett – legalább 3 gramm vízgőzt képes elnyelni. Nem tudja, melyiket válassza? Keressen bizalommal, és segítünk Önnek az optimális mennyiség meghatározásában!

Látható és mérhető nedvességszint

A tasakokhoz mellékelt nedvességjelző indikátorok segítségével pontosan megtudhatja, hogy a szállítás és tárolás során mekkora mértékű páratartalommal kell számolnia. A Clariant Desi Pak a megoldás az Ön számára, ha:
  • műszaki cikkeket, értékes gépeket és alkatrészeket tárolna vagy szállítana
  • 50%-nál magasabb relatív páratartalommal kell megküzdenie
  • árui minőségét és használhatóságát a penész, a doh és a rozsda kifejezetten veszélyezteti
  • szállítási módnak a magas kockázatot jelentő tengeri fuvarozást választja
  • fontos Önnek a fenntarthatóság kérdése, kizárólag környezetbarát anyagokban gondolkodik
  • szeretné teljesen kivédeni a szállítmány nedvesedéséből fakadó szállítási veszteségeket
100% minőségi garancia Páramegkötő tasakjaik még a legszigorúbb szabványoknak és előírásoknak is megfelelnek. (pl. FDA, DIN, Mil-Spec és JEDEC) Válasszon gazdaságos, modern és környezettudatos megoldást kedvező áron! Vegyük fel a kapcsolatot!

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó cikkek

Konténerben rögzítés

A konténeres szállítás nagy mennyiségű áru esetében, szárazföldön, vízen egyaránt korszerű és költséghatékony módszer. Fő előnye, hogy az áru ki-be pakolása nélkül lehet a különböző

Elolvasom »