Tengeri csomagolás

Korrózió, nedvesség, penész és szennyeződések.
Védekezzen megfelelően a tengeri szállítás veszélyei ellen!

Biztonságosan csomagoljuk be áruit,
teljeskörűen felkészítjük őket tengeri szállításra.

Tengerbiztos csomagolás alkalmazásával hatékony védelmet biztosítunk szállítmányának!

A tengeri fuvarozás a nagy mennyiségi kapacitás és a költséghatékonyság miatt az egyik legnépszerűbb szállítási forma szerte a világon.

Amivel azonban sokan nem számolnak, az a hosszú tranzitidő alatt fellépő extrém áruigénybevétel. A sós levegő és az 50% feletti relatív páratartalom drasztikusan megemeli a korrózió és a penész kialakulásának kockázatát.

Konténerhajók esetében a fuvarkapacitás akár az 50 000 tonnát is túllépheti, így az elszenvedett anyagi kár sokkal nagyobb mértékű lehet, mint más szállítási módoknál.

Vajon az Ön szállítmánya kiállná ezeket a kockázatos környezeti viszontagságokat?

A tét nem kicsi, az anyagi kár mértéke akár a több száz millió forintos összeghatárt is elérheti.

Habár tengeri fuvarozásnál biztonságos szállítási módról beszélünk, mégis vannak olyan kockázati tényezők.

Ha szeretné kizárni a magas páratartalomból és a többszöri mozgatásból, átrakodásból adódó rizikófaktorokat, szállítási károkat, nagy körültekintést igénylő csomagolástechnikai megoldásra van szüksége.

Költséghatékonyság vagy gondos csomagolás?
Nem kell döntenie! A Strapa-Pack mindkettőre megoldást kínál!

Védje meg szállítmányát tengerbiztos csomagolás alkalmazásával!

Akár kedvező árú, gyűjtőkonténeres megoldásról (LCL), vagy saját konténerbérlésről (FCL), esetleg más alternatíváról van szó, a tengeren szállított termékek csomagolásának alkalmazkodnia kell az időjárási viszontagságok okozta lehetséges külső behatásokhoz. 

Ilyenkor az elsődleges cél a környezet károsító hatásainak minimálizálása.

Biztosítja, hogy a termék a hosszú szállítási és tárolási idő alatt is ellenálljon a nedvesség, a penész és a rozsda károsító hatásainak, a különböző kémiai igénybevételeknek (sós pára, kén-dioxid).

Feleljen meg a tengerhullámzás elleni biztonsági követelményeknek, biztosítsa az áruk sérülésmentes fuvarozását.

A tengerbiztos csomagolás biztosítja, hogy ellenálljon a többszöri kezelésnek és árumozgatásnak.

Cégünk olyan tengeri csomagolást kínál,
mellyel nagy értékű szállítmányát teljes biztonságban tudhatja!
Ne érje be kevesebbel!

MAXIMÁLIS VÉDELEM SZÁLLÍTMÁNYÁNAK

Érzékeny áruit, berendezéseit mérettől és súlytól függetlenül a legnagyobb gondossággal csomagoljuk be, és készítjük fel a szállításra. Így Ön biztos lehet abban, hogy később nem fogják kellemetlen meglepetések érni. A szállítmány sérülésének kockázatát minimálisra csökkentjük. Komplex csomagolásunkkal maximális, teljes körű védelmet biztosítunk a kártékony penész és a korrózió, valamint a szállítás során fellépő ütődések, rázkódások ellen.

EGYEDI CSOMAGOLÁSI IGÉNYEK KIELÉGÍTÉSE

Két évtizedes fennállásunk alatt tapasztalt kollégáink a legkülönbözőbb csomagolási kihívásokkal találkoztak már. 80 tonnás túlméretes munkagép vagy szuperérzékeny műszer a szállítmány? Tudjuk, hogy minden áru más és más, így az egyedi, kifejezetten az adott szállítmányra szabott megoldásokat alkalmazzuk.

A megfelelő csomagolóanyagot mindig
 • a szállítási módhoz,

 • az útvonalhoz,

 • az áru mennyiségéhez, súlyához és jellegéhez igazítva határozzuk meg és alakítjuk ki.

PROFESSZIONÁLIS ANYAGOK ÉS ESZKÖZÖK HASZNÁLATA

Mélyrehatóan ismerjük azokat a professzionális anyagokat, eszközöket és megoldásokat, melyekkel a sós levegő okozta korrózió és penész ellen hatékonyan megvédjük ügyfeleink szállítmányát. Saját doboz- és ládaüzemünkben a minőségi termékek készülnek, kizárólag megfelelő alapanyagok felhasználásával. Csomagolóanyagaink szabvány méretben és egyedi kialakításban is elérhetőek. Egyszerűen és gyorsan legyártjuk Önnek termékeinket, így biztosítva a hatékony és zökkenőmentes munkavégzést.

Mit tartalmaz tengerentúli csomagolási szolgáltatásunk?

TENGERBIZTOS CSOMAGOLÁS MEGTERVEZÉSE ÉS KIALAKÍTÁSA

Tengeri csomagolásnál az előírásoknak megfelelően korrózióvédő vákuumcsomagolást használunk, alumíniummal társított párazáró fóliából készült zsákkal illetve páramegkötő anyaggal kombinálva. Általában faládában rögzítjük az így becsomagolt gépeket.

A nagy értékű munkagépek, berendezések csomagolása gondos körültekintést igényel.

Ez különösen igaz, ha a tengeri fuvarozást választja.

Az innovatív VCI technológia láthatatlan védőréteget képez a felületeken. Alkalmazásával hosszú időre kizárjuk az érzékeny gépek, alkatrészek korrodálódásának lehetőségét.

Az átlagosnál nagyobb gépeket, berendezéseket, ahol a faláda csomagolás nem gazdaságos, ott elsődlegesen vagy VCI vagy párazáró fóliával fedjük le, amire másodikként speciális nagy szakítószilárdságú zsugorfólia kerül.
A szállítmány csomagolásának belsejében keletkező kondenzvizet belső páramegkötő tasakok alkalmazásával megkötjük.

Az áru jellegének megfelelően határozzuk meg a szükséges páramegkötő anyagok típusát, kiszerelését és mennyiségét.

Indikátorok

Szállítás ellenőrző eszközöket, azaz indikátorokat használunk az árukár megelőzésére.
Ezek az eszközök képesek arra, hogy jelezzék a helytelen árukezelést a csomag útja alatt.
Az indikátorok széles kínálata lehetővé teszi, hogy a legmegfelelőbb megoldást ajánljuk partnereinknek. Ütésjelző, borulásjelző, nedvesség- és hőmérsékletjelző használatával jelentősen csökken a károk kockázata.
Az indikátorok lehetővé teszik az árukárok keletkezési idejének és helyének behatárolását, továbbá felhívják a figyelmet a gondos és felelősségteljes árukezelésre.

Ütésjelző

Szállításellenőrző indikátorok (ütésjelző-shockwatch) alkalmazásával csökkenthetőek a termékekkel kapcsolatos kárköltségek. Az ütésjelző megmutatja, hogy a csomag a szállítás vagy tárolás során ki volt-e téve nem megfelelő árukezelésnek, káros hatásnak. Használatával átvételkor a címzett azonnal látja a jelzést, így még az épnek tűnő csomagról is bizonyított a helytelen kezelés. Az ütésjelzők szabotázsállóak, mechanikusan aktivált eszközök, amelyek ütközéskor élénkvörösé válnak – a színük utólag nem változtatható. A szállítás során fellépő mechanikai igénybevételeket nehezen bíró termékeknél, fontos a figyelemfelhívó hatása is, egyszerűen jelzi a szállítási láncban résztvevőknek, hogy ügyeljenek a csomagra.

Borulásjelző

Normál kezelési körülmények vagy repülőgép felszállás esetén nem aktiválódik. Amennyiben a csomagolás dőlésszöge a szállítás vagy tárolás során egy bizonyos értéket túllép, a borulásjelző elszíneződik.
A borulásjelzők (tiltwatch) szabotázsállóak, mechanikusan aktivált eszközök, amelyek dőléskor elszíneződnek – a színük utólag nem változtatható, eltávolításukat pedig egy címke jelzi.

Nedvességjelző

A nedvességjelzők (humidity indicator) mutatják a csomagolás belsejében lévő relatív páratartalmat százalékban kifejezve a szállítás vagy tárolás során. A nedvességjelzőket többnyire páramegkötővel együtt használják nedvességre érzékeny elektromos berendezések szállítása során.

Hőmérsékletjelző

A hőmérsékletjelzők (temperature monitor) könnyen olvasható és jól látható, egyszer használatos indikátorok. Azt a legmagasabb vagy legalacsonyabb hőmérsékletet mutatják, amelynek a termék ki lett téve.

 

Tengeri szállítókonténerbe pakolás, rögzítés

Ha nagy mennyiségű áruról van szó, egyre több cég választja a tengeri szállítókonténeres fuvarozást export és import termékeiknek célállomásra való eljuttatásához.

A Strapa-Pack Kft. kiemelt hangsúlyt fektet a rakomány megfelelő bepakolására, rögzítésére, párnázására és kitámasztására.

Úgy készítjük el a rakodási tervet és pakoljuk be áruit, hogy az a lehető leggazdaságosabb módon történjen, optimális helykihasználást lehetővé téve.

Kollegáink hevederekkel, felfújható papírzsákokkal illetve fával rögzítik a különböző gépeket és termékeket, csomagolva vagy csomagolatlanul is.

A faanyagok fertőtlenítve, hőkezelve kerülnek felhasználásra, megfeleltetve az ISPM 15 szabvány előírásainak. Ez nélkülözhetetlen az áruk EU-n kívüli célországokba történő akadálymentes eljuttatásához. A munkához szükséges emelőeszközöket (daru, targonca) szintén biztosítjuk megrendelőink részére.

SPECIÁLIS NYOMTATVÁNYOK, DOKUMENTUMOK BESZERZÉSE

Veszélyes áruról van szó? Szigorúan betartjuk a tengeri szállításra vonatkozó speciális rendeleteket, jogszabályokat.
Fa alapú csomagolóanyagainkhoz szükség esetén Kezelési Tanúsítványt és Növényegészségügyi Igazolást biztosítunk.
Figyelembe vesszük például az IMDG Kódex előírásait, a csomagolásokon feltüntetjük a kezelésre vonatkozó nemzetközi csomagkezelési jelöléseket. Veszélyes áru esetén gondoskodunk az IMO nyilatkozat mellékeléséről, és a megfelelő bárcák elhelyezéséről is.

 

Tengeri csomagolási szolgáltatásunkat mindazon cégeknek ajánljuk, akik:

 • idő és/vagy eszközhiánnyal küzdenek emiatt csomagolási feladataikat nem tudják ellátni
 • szeretnék, ha nagy értékű tengeri szállítmányuk épségben érne célba.
 • profi csomagolástechnikai segítséget szeretnének igénybe venni, és ehhez megbízható, ügyfélközpontú partnert keresnek.
 • a költséghatékony tengeri fuvarozást szeretnének igénybe venni, de tartanak a szélsőséges szállítási körülményektől, az extrém magas páratartalomtól.
 • szakember hiánnyal küzdenek, ezáltal nincs megfelelő kapacitásuk csomagolási feladataik ellátására.
 • veszélyes árut szállíttatnának a tengeren, de nem rendelkeznek az ehhez szükséges szakértelemmel, megfelelő szakvizsgával, nem részesültek az IMDG Kódexszel kapcsolatos oktatásban.

Mire számíthat a Strapa-Pack ügyfeleként?

 • Gondosan megtervezett, szakszerűen kivitelezett, ellenálló tengerbiztos csomagolást fog kapni, mely maximális védelmet biztosít.
 • A legmodernebb anyagokkal és technológiákkal védekezhet a tengeri fuvarozásból fakadó veszélyek és kockázatok ellen.
 • Szállítmánya még a többszöri átrakodás ellenére is ugyanolyan hibátlan állapotban kerül majd átvételre, mint amilyen kondícióban a becsomagolás és a feladás pillanatában volt.
 • Rakományát maximális felelősségtudattal kezeljük.
  Export termékei teljes biztonságban, penész- és korróziómentesen érkeznek majd meg kereskedelmi partnereihez, így továbbra is garantált velük a gördülékeny együttműködés.
 • Nyugodtan hátradőlhet, mert csomagolását, szállítmánya biztonságát ezentúl megfelelő, szakértő kezekben tudhatja.
 • Igényeit teljes körűen kielégítjük, tanácsainkkal, szakértelmünkkel folyamatosan a rendelkezésére állunk.
 • Megszűnnek a garanciális problémák.

Strapa minőség garancia

Alapos szakértelemmel, 20 éves tapasztalattal és a legmodernebb technológiákkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. Munkánkra és a megadott határidők betartására minden esetben garanciát vállalunk!

 

Galéria

Kapcsolat

 Homa Róbert

kereskedelmi vezető, IATA szakértő

Töltse ki az alábbi űrlapot és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot 48 órán belül a megadott elérhetőségek valamelyikén.