Tengeri szállítmányozás – a világ TOP kikötői kontinensenként

kikötők Strapa-pack tengeri szállítói csomagolás

A tengeri szállítmányozás olcsó és népszerű fuvarozási forma. A kikötők fontos csomópontként szolgálnak, globális szinten megkönnyítik az áruk A-ból B pontba történő eljuttatását. Gazdasági jelentőségük vitathatatlan, hiszen minél nagyobb az áru- és utasforgalom éves szinten, annál kiépítettebb infrastruktúrára, illetve kapcsolódó szolgáltatásokra van szükség. Vajon melyik a legnagyobb/legforgalmasabb kikötő?

Európa kikötői

A 28 Európai Uniós tagállamból 23 rendelkezik kereskedelmi tengeri kikötővel. A hamburgi kikötő a 12. századtól kezdve fontos áruforgalmi csomópont. Nyolcvágányos konténer terminálja (Container Termial Burchardkai) 2019-ben további két vágánnyal bővült, a konténerdaruk száma pedig kettőről négyre emelkedett – a beruházásnak köszönhetően már évi 850 000 TEU-t képes kezelni.

További jelentőségteljes kikötők Európában: Rotterdam (Hollandia), Antwerpen (Belgium), Le havre (Franciaország), Trieszt (Olaszország), Felixstowe (Anglia), Algeciras és Valencia (Spanyolország).

Ázsia kikötői

Ez a méretes kontinens a világ legnagyobb és legforgalmasabb tengeri kikötőinek hazája. 2010 óta globális viszonylatban a shanghai-i kikötő bonyolítja a legnagyobb áruforgalmat (2018-ban 42 millió TEU). A világ össz hajókonténer szállítmányának 1/7-ét kezelő szingapúri hajókikötő szintén hatalmas, és 120 országban mintegy 600 kikötővel áll kapcsolatban. 

További jelentőségteljes kikötők Ázsiában: Laem Chabang (Thaiföld), Busan (Dél-Korea), Hongkong (Kína), Shenzhen (Kína), Tokió (Japán), Port Klang (Malajzia).

Észak-Amerika kikötői

Los-Angelesben található Észak-Amerika legnagyobb kikötője, mely 7500 hektáron terül el, és az USA-ba érkező összes rakomány 20 %-át kezeli. Ha figyelembe vesszük a külföldi vízi rakományok mennyiségét, Houston kikötője a legforgalmasabb Amerikában. A 32 km hosszú kikötőben több mint 200 nyilvános és magánterminál kapott helyet.

További jelentőségteljes kikötők Észak-Amerikában: Long Beach (Kalifornia), New York és New Jersey (keleti part), Seattle-Tacoma (Washington).

Dél-Amerika kikötői

A Brazil Sao Luis városában fekvő itaqui-i kikötőn évente 146 millió tonna rakomány fut át. Az elmúlt néhány évben megkétszerezték a konténerek mennyiségét és megháromszorozták a kezelt tonnák számát. A Santos Port 2006 óta Latin-Amerika legforgalmasabb (és legmodernebb) kikötője. Brazília külkereskedelmének közel 50%-át itt bonyolítják. A második világháborúig a kávé számított a legnagyobb exportcikknek. 

További jelentőségteljes kikötők Dél-Amerikában: Colombus (Panama), Balboa (Panama), Cartagena (Kolumbia), Montevideo (Uruguay), Manzanillo (Mexikó).

Afrika kikötői

A dél-afrikai Port Durbant közel 1000 hajó használja havonta, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ez a szám évről-évre egyre csak nő. Ha a konténerek számát nézzük, jelenleg a marokkói Tanger Med számít Afrika legforgalmasabb kikötőjének (2018-ban 3,4 millió konténer).

További jelentőségteljes kikötők Afrikában: Richards Bay (KwaZulu-Natal), Mombasa (Kenya), Port Dar Es Salaam (Tanzánia), Beira (Mozambik).

Ausztrália kikötői

A Csendes-óceán közelsége miatt Ausztrália a nemzetközi tengeri szállítmányozás szempontjából kiemelkedő jelentőségű ország. A Hedland kikötő Ausztrália és egyben Óceánia legnagyobb konténerkikötője, évente körülbelül 452 millió tonna rakomány kezeléséért felel. A méretét és forgalmát tekintve ezüstérmes Port Botany (Sydney) a világ egyik legszebb természetes kikötője.

További jelentőségteljes kikötők Ausztráliában: Brisbane (Queensland), Fremantle (Nyugat-Ausztrália), Port Melbourne (Victoria), Darvin (Észak-Ausztrália).

Aggódik a tengeri szállítás során keletkező pára, rozsda és penész miatt?

Kérjen tengerbiztos csomagolást szállítmányához!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó cikkek

Konténerben rögzítés

A konténeres szállítás nagy mennyiségű áru esetében, szárazföldön, vízen egyaránt korszerű és költséghatékony módszer. Fő előnye, hogy az áru ki-be pakolása nélkül lehet a különböző

Elolvasom »