Professzionális védelem szállítmányának: az ezerarcú fóliák

strapa-pack csomagoló fólia

Bármilyen termékről is legyen szó, nincs olyan fuvarozási mód, mely ne rejtene magában kockázatot. A szállítani kívánt áru és a környezet biztonsága elsődleges cél a logisztikában. A csomagolóanyagok az elmúlt évek, évtizedek során rohamosan fejlődtek, így még a legmagasabb elvárásokat is képesek kielégíteni. Ebből a cikkünkből megtudhatja, milyen lehetőségeket kínálnak a fóliák szállítmánya megóvására, és mikor melyik típust érdemes alkalmaznia.

Technikai védőfóliák: társított fóliák

Népszerű és olcsó szállítási mód a tengeri fuvarozás, mely speciális csomagolási megoldásokat igényel. A hosszú, akár 60 napos tranzitidő alatt a sós víz és a magas páratartalom kedvez a rozsda kialakulásának, és könnyedén kárt tehet a szállítmányban. Ezért elengedhetetlen az úgynevezett száraz, korrózióvédő csomagolás alkalmazása.
Ez egyrészt páramegkötő anyagok, például szilikagél vagy a teljesen környezetbarát bentonit páramegkötő alkalmazását jelenti, továbbá itt jönnek képbe a társított fóliák. A fólia oxigén és vízgőz záróképessége kimagasló, így az áru biztonságban van. A tekercsekben megvásárolható technikai fóliákat a különböző igényekre reagálva a gyártók többféle verzióban kínálják: standard, szálerősített vagy az elektromos kisülések ellen védő antisztatikus kivitelben, különböző vastagságban (mikronban) is elérhetőek.


Népszerű és költséghatékony: a légpárnás fóliák

A sokak által csak pukkanós fóliaként emlegetett termék leginkább a törékeny áruk csomagolásához nyújt ideális megoldást. A levegővel teli gömbök tökéletes kipárnázást biztosítanak. Anyaga polietilén, vagyis műanyag, mely újrahasznosíthatósága révén környezetbarát. Rendkívül rugalmas és hajlékony, így akár különböző méretű tasakok is konfekcionálhatók belőle.
A buborékok különböző méretűek. A kétrétegű, kis buborékos fólia 40-75, a nagy buborékos verzió pedig akár háromrétegű és 170 mikron vastagságú is lehet.
A légpárnás fólia általában natúr színben kapható. A rózsaszín a legtöbbször az antisztatikus, ESD védelmet nyújtó változatot jelenti, mely a műszaki cikkek szállításánál megakadályozza az elektromos kisüléseket.


Polietilén zsugorfólia: tökéletes megoldás nagygépek csomagolásához

A gépek, berendezések a legtöbb esetben igen magas anyagi értéket képviselnek, így védelmükre kiemelt gondot kell fordítani. A polietilén zsugorfólia egy egyszerű, de annál hatékonyabb megoldás. Az úgynevezett hőpisztollyal történő felhelyezés során, magas hőmérséklet hatására a fólia összezsugorodik, így tökéletesen ráfeszül és hibátlanul illeszkedik a termék formájához.
Rendkívül rugalmas, nagy szakítószilárdsággal rendelkező, masszív anyag, kiválóan védi a szállítmányt a portól, a különböző szennyeződésektől és az időjárás viszontagságaitól. Vastagságát mikronban határozzák meg. A különböző igényeknek megfelelően antisztatikus, csúszásgátló anyaggal ellátott, illetve UV álló kivitelben is kapható, többféle szélességben.


Maximális korrózió elleni védelem: a VCI és intercept technológia

Ha aggódik, hogy a rozsda tönkreteszi áruit, akkor a VCI és intercept fóliát érdemes választania. Ezek a modern csomagolástechnikai eszközök hatékonyan veszik fel a harcot a korrózióval. A VCI egy speciális anyag kipárologtatásával láthatatlan védőréteget képez a kezeletlen fém felületen, teljesen befedi azt, még a nehezen hozzáférhető helyeken is. Amennyiben a csomagolás nem kerül felbontásra, a védelem akár 2 évig is kitart. Ennél is modernebb technológiát kínál az úgynevezett intercept, amelynek az implementált réz részecskéi tartósan megkötik a korrózióért felelős gázokat. A termék olajozására ebben az esetben sincs már szükség.

A Strapa-Pack színes és változatos kínálatában valamennyi, fent említett fóliatípus megtalálható, például buborékfólia és társított vagy laminált fólia is! Ezen felül sztreccsfóliák kézi és gépi csomagoláshoz, valamint habfóliák széles választékával is vásárlóink rendelkezésére állunk! A fóliák konfekcionálását és feldolgozását is vállaljuk!

Válogasson kedvére termékeinkből, és védje meg szállítmányát a korrózióval és a párával szemben! Kérdése van? Szívesen válaszolunk!

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kapcsolódó cikkek

kikötők Strapa-pack tengeri szállítói csomagolás

Tengeri szállítmányozás – a világ TOP kikötői kontinensenként

A világ nemzetközi kereskedelmének 90%-át a tengeri szállítmányozás teszi ki, így a kikötők gazdasági jelentőségéhez nem fér kétség. Azt, hogy egy kikötő menyire forgalmas, elsősorban az áthaladó konténerek mennyisége alapján lehet meghatározni. A cikkben bemutatjuk a világ TOP kikötői kontinensenként.

Elolvasom »