Levegőt szállítani drága!

strapa-pack optimalizált csomagolás

A cikk címét olvasva valószínűleg meglepődött. Most minden bizonnyal azon morfondírozik, hogyan lehetséges mindez, már, ha tényleg így van. Biztos lehet benne, hogy ez egyáltalán nem egy légből kapott kijelentés! Elmagyarázzuk, hogy miért.

46 milliárd dollár… ennyit spórolhatnának a cégek évente

Egy globális felmérés, melyet 350+ vállalat vezetőjének körében végeztek, rávilágított az üres tér gazdálkodás jelentőségére. Az óceáni szállítókonténerek közel negyede üres, mert a termékek meghatározó hányada túlméretezett csomagolásban érkezik. A kutatásban résztvevők több mint egyharmada (34%-a) elismerte, hogy az általuk szállított csomagok legalább kétszer akkorák, mint a tényleges termék mérete. Hogy mi a baj ezzel? Becslések szerint a csomagolásokban található üres hely felszámolásával évente körülbelül 46 milliárd USD-vel több maradhatna a cégek zsebében. Ennek ellenére, a vállalkozások számottevő része (közel 70%-a) nem foglalkozik ezzel a problémával.

A méretre optimalizált csomagolás jelentős összegeket takaríthat meg Önnek

A könnyebb, kisebb méretű csomagokban sokkal több lehetőség rejlik, mint azt elsőre gondolná! Az adatok elképesztőek: 61 millió TEU-nak (20 láb hosszúságú szállítóegység) megfelelő konténer mennyiség gyakorlatilag feleslegesen kerül szállításra. Gondoljon csak bele: minél nagyobb hatékonysággal csomagolja be termékeit a hely optimalizálásával és az egyes csomagok levegőjének csökkentésével, annál több áru kerülhet be például egy teherautóba vagy egy konténerbe. Ráadásul raklapból, kartondobozból is kevesebbre lesz majd szüksége. Ebből pedig az következik, hogy a szállított mennyiségek, valamint a raktározással- és anyagmozgatással járó költségvonzatok is jelentősen csökkennek.

Egy felelősségteljes vállalkozás a környezetre is gondol!

A szállítójárművek általi szén-dioxid kibocsájtás óriási terhelésnek teszi ki környezetünket. Többek között ez a gázfajta tehető felelőssé az üvegházhatásért, mely klímaváltozást (tartósan magasabb hőmérsékletet) eredményez. A CO2 mértéke globálisan 122 millió tonnával csökkenthető lenne, ha nagyobb hangsúlyt kapna az optimális helykihasználás. Egy másik égető probléma a keletkezett hulladék, mely a csomagolási megoldások újragondolásával szintén mérsékelhetővé válna. Itt nem csak az elsődleges és másodlagos csomagolásra kell gondolni: az üres hely kitöltésére használt, nagy mennyiségű papír- és polisztirol szintén környezetkárosító hatású, mely minimalizálható lenne, ha kevesebb üres tér maradna egy-egy dobozban. Az már csak hab a tortán, hogy a környezetvédelemre, fenntartható fejlődésre irányuló erőfeszítéseket az ügyfelek, vásárlók és partnerek is értékelni fogják.

Az áru méretéhez és kialakításához maximálisan igazodó csomagolás 3 legnagyobb előnye

#1 Lehetővé teszi, hogy spóroljon költségein.

#2 Nem terheli feleslegesen a környezetet.

#3 Gondoskodik a megfelelő áruvédelemről.

Hogyan tud ebben segíteni a Strapa-Pack?

Először is, cégünknél nem csak szabvány csomagolóeszközök rendelésére van lehetőség. Népszerű szolgáltatásunk a csomagolástervezés, mellyel akár speciális kialakítású, méretű és súlyú termékek szállítása is biztonságosan és költséghatékonyan megoldható.

Ha szeretné, szakértő csapatunk ellátogat telephelyére, hogy összeállítsa a ládákat, dobozokat, olyan szempontokat figyelembe véve, mint a tökéletes áruvédelem és az optimális helykihasználás.

Ne feledje: levegőt szállítani drága! Vegye fel Velünk a kapcsolatot!

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó cikkek

Konténerben rögzítés

A konténeres szállítás nagy mennyiségű áru esetében, szárazföldön, vízen egyaránt korszerű és költséghatékony módszer. Fő előnye, hogy az áru ki-be pakolása nélkül lehet a különböző

Elolvasom »