Tengeri csomagolás

A külföldre szállított áruk mintegy 90%-a teherhajók segítségével jut el az adott célországba. Ennek elsődleges oka az alacsony(abb) fuvarozási költségekben keresendő. A tengeri csomagolás megtervezése nem könnyű feladat. A hosszú tranzitidő és az extrém időjárási körülmények miatt több tényezőt is figyelembe kell vennünk.

Konténereső – a meleg, párás levegő kárt tehet szállítmányában

A nedvesség és a pára a tengeren szállított áruk legnagyobb ellensége. A konténereső kialakulásáért elsősorban a nagymértékű hőmérséklet-változás tehető felelőssé. Ha „spórolásképpen” nem gondoskodik a nedvesség elleni védelemről, azzal csak azt éri el, hogy a szállítási károk miatt költségei még tovább emelkednek.

Páramentesítők – ússza meg szárazon!

Ahol 50% feletti a páratartalom, ott szinte biztos, hogy megjelenik a penész és a rozsda. A bentonit egy gazdaságos, 100%-ban környezetbarát páramegkötő anyag, mely akár élelmiszerek, gyógyszerek szállításánál is nyugodt szívvel bevethető.

A tengeri csomagolás jelentősége – Milyen kockázati tényezőkkel kell számolnia?

A levegő magas nedvességtartalma mellett más veszélyek is leselkednek a tengeren szállított árukra. Átrakodás során a termék könnyedén megsérülhet – ennek esélyét a hosszú tranzitidő még tovább növeli.

Incoterms: a nemzetközi kereskedelem „bibliája”

A félreértések és a vitás helyzetek elkerülése érdekében fontos, hogy tisztán lássunk a vevő, illetve az eladó kötelezettségeit illetően. A 2020-as Incoterms 11 klauzát tartalmaz, melyek két kategóriába sorolhatók: bármely közlekedési módra vonatkozó útmutatások, illetve kizárólag a tengeri és belvízi fuvarozáshoz tartozó szabályok.

Iránymutatások a rakomány rögzítéséhez szállítás közben

Ne hagyja, hogy a rakomány a rázkódás hatására elmozduljon vagy elcsúszkáljon! A megfelelő rakományrögzítés megakadályozza a személyi sérüléseket, és biztonságban tartja az árut. Ehhez olyan eszközök állnak rendelkezésre, mint a praktikus támasztórudak és a speciális párnázó anyagok.

Egy fontos lépés, melyet exportőrként nem szabad kihagynia: A konténerek rakodásának ellenőrzése

Menjen biztosra – A konténerek berakodását mindenképpen ajánlott felügyelni! Ez magában foglalja a mennyiségi és minőségi ellenőrzést, továbbá a csomagolás, a konténerek és járművek állapotának vizsgálatát.

Az ellátási lánc fenntarthatósága – gondolkodjon zöldben!

Vannak olyan tudatos lépések, melyekkel csökkenthető a cég ökológiai lábnyoma. Ilyen például a kapacitáskihasználás növelése, valamint a gyűjtőkonténeres (LCL) szállítási mód.

Biztonságos és költséghatékony tengeri csomagolás?
Válassza a Strapa-Packot!

Keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

Homa Róbert
Kereskedelmi vezető
Tel.: +36-70-619-4082
E-mail: robert.homa@strapa-pack.hu