KONTÉNERBE RÖGZÍTÉS

Extra stabilitás a rakodótér kapacitásának maximális kihasználásával…

Szakszerűen és biztonságosan rögzítjük, a különböző gépeket, árukat és egyéb rakományokat.

Ilyen a professzionális konténerben rögzítés.

A konténeres szállítás már évtizedek óta az egyik legkorszerűbb módszer szerte a világon. A megfelelő rögzítés kulcsfontosságú, melynek a szállítóeszköz speciális jellemzőit, előírásait is figyelembe kell vennie.

Szakképzett kollégáinkkal és széles eszközkínálatunkkal vállaljuk különböző gépek, rakományok konténerben való rögzítését, csomagolva illetve csomagolatlan állapotban is!

Hogy miért van erre óriási igény?

Gondoljon csak bele… ha a rakomány megdől, megbillen vagy elmozdul a konténerben, az bizony könnyen személyi sérüléshez vagy nagymértékű anyagi kárhoz vezethet.

A rakományrögzítés egy olyan kockázatos, felelősségteljes feladat, 

melynek elvégzésénél nem szabad hibázni, szakemberre kell bízni!

 

Rendelet a rakományok rögzítéséről

2018. május 20-tól a KÖHÉM rendelet új kiegészítéssel módosult, mely rendelkezik a rakományok rögzítésének feltételeiről, a megfelelő eszközökről és módszerekről. Többek között kimondja, hogy „a járművet vagy a konténert a rakomány kezelésére és rögzítésére alkalmas eszközzel kell ellátni”, valamint „a jármű rakományát alkalmas eszközzel …úgy kell rögzíteni, hogy az megakadályozzon a szállítás közben minden olyan elmozdulást, ami a rakomány helyzetét megváltoztatná vagy sérülését okozná.” Ez természetesen a konténeres szállításra is vonatkozik

Legyen szó középvállalkozásról vagy nagy multinacionális vállalatról, a legtöbb cégnek kihívást jelent az ilyen jellegű feladatok ellátása.

Nem rendelkezik a megfelelő eszközökkel, és szakképzett munkaerővel?

A feladatok eseti jellege is problémát okoz?

A Strapa-Pack hatékony megoldást kínál!

Megbízható szakértő gárda

Több száz értékes munkagépet, gépjárművet és faládát rögzítettünk már konténerben az elmúlt évek során, azonban cégünknél káresemény még egy alkalommal sem történt. Két évtizedes szakmai tapasztalatunknak és felelősségbiztosításunknak köszönhetően ügyfeleink igazán biztonságban érezhetik magukat. Kollégáinkat folyamatosan képezzük, rendszeresen részt veszünk szakmai oktatásokon, így naprakész tudásunkkal a legfrissebb jogszabályokhoz, rendeletekhez is minden további nélkül alkalmazkodni tudunk.

Eszközök széles rendelkezésre állása

Minden olyan anyag és eszköz a rendelkezésünkre áll, melyekkel garantálni tudjuk a megfelelő feladatellátást.

Papíripari csomagolóanyagok gyártása mellett saját ládaüzemünkben EUR és egyedi raklapok, stabilitást biztosító rögzítőelemek, mozgatáshoz csúszótalpak, ládák is készülnek, melyek segítik a tökéletes rakományrögzítést.

Professzionális csomagolási megoldásainkkal megfelelően rögzíthető a rakfelületen a szállítmány az áru épségének maradéktalan megőrzésével és kiszámítható tranzitidő elősegítésével.

Amennyiben további segítségre van szüksége, a konténeren belüli egységrakomány képzését, illetve az egyes tételek csomagolását is nyugodt szívvel ránk bízhatja!

A konténerben való rögzítés folyamata, az általunk használt anyagok és eszközök

A munkát a különböző szállítási módok rakodási szabályzatainak szigorú figyelembe vételével végzik el gyakorlott kollégáink.

Gyakori példák konténerben szállított árura:

GÉPJÁRMŰVEK

GYÁRTÓEGYSÉGEK

IPARI GÉPEK

EGYEDI TERMÉKEK

VEGYES ÖSSZETÉTELŰ RAKOMÁNYOK

HORDÓS ÁRUK

A konténerek bepakolásakor

  • Minden esetben szem előtt tartjuk a rakomány biztonságos rögzítését
  • Kiválasztjuk a megfelelő típusú és paraméterű konténert
  • A konténer maximális helykihasználását konténertervező programmal végezzük.
  • Rendelkezünk konténerjáró targoncákkal, melyek a konténeren belül is képesek emelni.
  • Olyan minőségi alapanyagokkal és eszközökkel dolgozunk, melyek a leginkább kiszolgálják megrendelőink igényeit, és mindemellett 100%-os biztonságot szavatolnak

Üres terek kitöltése:

Kiemelten fontos a rakományok közötti rések, üres terek kitöltése, melyhez felfújható, egy illetve többutas párnazsákokat alkalmazunk. Rezgés- és ütésállóságuknak köszönhetően kiemelt védelmet biztosítanak a szállítandó áruknak. Segítségükkel gyorsan és hatékonyan végezhető el a rakományrögzítés, a megtámasztás nagy felületen, egyenletes terheléssel történik.

Konténereső:

A konténer esőjét hőmérsékleti változások okozzák, amelyek akkor fordulnak elő, amikor a hajók különböző éghajlati zónákon haladnak át.
A szállítás során a konténer belsejében az történik, hogy a meleg, nedves levegő kondenzálódik, páralecsapódás kezd kialakulni a rakományon, a belső mennyezeten és a tartály falán és a nedvesség annyira jelentős lehet, hogy „eső” alakul ki a konténerben. Papírdobozos vagy olyan árukhoz, amelyek nincsenek tengeri szállításra alkalmasan csomagolva konténeres szárítóanyagot alkalmazunk.

SPECIÁLIS SZOLGÁLTATÁSUNK:

GÉPCSOMAGOLÁS FLAT RACK KONTÉNERRE PONYVÁVAL

A Flat Rack egy olyan nyitott konténertípus, mely nem rendelkezik tető illetve oldalelemekkel. Ilyen esetekben a rakomány gyakran ponyvával kerül letakarásra. Túlméretes, úgynevezett „outgauge” áruk szállításánál alkalmazzák. Ezek általában súlyos gépjárművek vagy munkagépek, melyeknél egy megfelelő faláda legyártása már túlzottan költségigényes lenne. Ugyan párazáró csomagolás használatára ilyenkor is van lehetősége, érdemes mérlegelnie, hogy terméke mennyire sérülékeny, mekkora kockázatot jelentene egy gyengébb, ponyvás megoldás alkalmazása, mint egy faládába történő csomagolás.

 

Konténerbe rögzítés szolgáltatásunk
hatékony megoldást kínál problémájára, amennyiben

nem áll rendelkezésére a szükséges eszköz- és humánerőforrás rakományának konténerben való, hatékony rögzítéséhez.

csak esetenként van szüksége ilyen szolgáltatásra, melyet inkább kiszervezne.

szeretné kivédeni az áru sérüléséből fakadó anyagi károkat, kártérítési igényeket, reklamációkat.

fontosnak tartja az optimális hely- és költségkihasználást.

profi szakértői csapatra van szüksége, akik biztonságosan pakolják be és rögzítik rakományát a konténer belsejében

biztosan meg akar felelni a jogszabályoknak, előírásoknak és biztos kezekben akarja tudni csomagját.

Strapa minőség garancia

Alapos szakértelemmel, két évtizedes tapasztalattal és a legmodernebb technológiákkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. Munkánkra és a megadott határidők betartására minden esetben garanciát vállalunk!

Strapa felelősség garancia

Értjük a dolgunkat, alaposan ismerjük, hogy mi a feladatunk, és azzal is tisztában vagyunk, hogy nem szabad hibáznunk. Kollégáink olyan magasan képzett szakemberek, akik pontosan tudják, Önnek mire van szüksége. Felelősséget vállalunk munkánk minőségért, a jogszabályok és előírások maradéktalan betartásáért.

Strapa színvonal garancia

Felejtse el a silány minőségű, fapados megoldásokat, az akadozó kommunikációt és az elcsúszott határidőket. Munkánk magas színvonalára és az általunk használt anyagok és eszközök minőségére minden partnerünknél garanciát vállalunk!

 

Galéria

Kapcsolat

 Homa Róbert

kereskedelmi vezető, IATA szakértő

Töltse ki az alábbi űrlapot és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot 48 órán belül a megadott elérhetőségek valamelyikén.