Így készítse fel csomagját – Légi szállítás biztonságosan és költséghatékonyan

légi szállítás

A légi szállítás az egyik legnépszerűbb és egyben legköltségesebb fuvarozási forma. Akkor tanácsos alkalmazni, ha kisebb méretű, ugyanakkor nagyobb értéket képviselő árut kell rövid időn belül egy távolabbi országba eljuttatni.

A légi szállítás 3 legnagyobb előnye

#1 Gyorsaság

A tengeri, közúti vagy vasúti fuvarozással összehasonlítva ez a leggyorsabb szállítási mód. Egy teherszállító repülőgép akár 1000 kilométert is képes megtenni óránként, így előfordulhat, hogy a rakomány már néhány órán belül célba ér.

#2 Megbízhatóság

A légitársaságok általában szigorúan betartják a menetrendeket. Ha fontos, hogy az árut időben vegye át partnere, ezt a szállítási módot érdemes választania!

#3 Nyomonkövethetőség

A járatszám alapján egyszerűen kideríthető, hogy várhatóan mikor éri el a gép a célországot. Egyes cégek online alkalmazást biztosítanak ahhoz, hogy a rakomány állapota folyamatosan nyomon követhető legyen.

Milyen kritériumoknak kell megfelelni?

Ugyan a mozgatás precíz gépek segítségével történik, ilyenkor sem árt óvatosnak lenni. Mint minden fuvarozási módnál, itt is az a legfontosabb, hogy az áru sérülésmentes maradjon szállítás közben. A tökéletes légi csomagolás képes arra, hogy megvédje az árut az ütődések, sérülések kockázatától. Egy erőteljesebb gyorsulás vagy egy turbulencia miatt a rakomány fokozott dinamikai igénybevételnek lehet kitéve.

Kombinált fuvarozási stratégiáról beszélünk, tehát a légi és a közúti szállítás feltételeinek egyaránt maximálisan eleget kell tennünk! A fuvardíjat nagymértékben meghatározza a szállítmány súlya – a csomagolóanyag kiválasztásánál ezt a tényezőt is ajánlott figyelembe venni.

Ha veszélyes áru légi szállításáról van szó, akkor még körültekintőbben kell eljárni a csomagolóanyagot, az alkalmazott megoldásokat illetően!

>> További tanácsokra van szüksége? Olvassa el a légi áruszállításról szóló cikkünket ! <<

A légi szállításban használt csomagolás típusok

Kartondoboz

Még ha a dobozon nincsenek is látható sérülések, az újrafelhasználást akkor sem javasoljuk. Az olyan külső tényezők, mint a nedvesség vagy a magas páratartalom, csökkentik a csomagolóanyag szakítószilárdságát. A kifogástalan biztonság érdekében célszerű az árut könnyű térkitöltő anyagokkal, például buborékfóliával körbepárnázni. A szállítás előkészítése során csak annyi anyagot használjon, amennyi feltétlenül szükséges a doboz kitöltéséhez, illetve a szállítmány optimális védelméhez!

Faláda

A fából készült csomagolóanyagoknál – a tűzveszély kockázata miatt – mindig gondoskodni kell egy plusz védőrétegről, mely egyben növeli a kopásállóságot. Segítségükkel akár nehézgépek is egyszerűen szállíthatók. A faládák standard és egyedi méretben egyaránt beszerezhetők.

>> Mi tudjuk, hogyan spóroljon csomagolási költségein!

Speciális könnyített faláda a Strapa-Pack kínálatában <<

Légi teherszállító raklapok

Fontos, hogy a raklapok átessenek a megfelelő hőkezelési eljáráson és hivatalos IPPC pecséttel legyenek ellátva! Egy EUR raklap akár 25 kg-ot is nyomhat, így ilyenkor az egyedileg méretezett és kialakított paletták kerülnek előtérbe.

Végezetül néhány jó tanács a fejfájásmentes légi fuvarozáshoz

  • Mindig címkézze fel egyértelműen a szállítmányt
  • Hiánytalanul töltse ki a kereskedelmi számlát
  • Ha veszélyes áruról van szó, minősített csomagolóeszközt használjon és gondoskodjon a megfelelő bárcák látható elhelyezéséről

Légi szállítás biztonságosan és költséghatékonyan – Bízza magát a Strapa-Packra!

Minden részletében tökéletes csomagolásra van szüksége?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó cikkek

Konténerben rögzítés

A konténeres szállítás nagy mennyiségű áru esetében, szárazföldön, vízen egyaránt korszerű és költséghatékony módszer. Fő előnye, hogy az áru ki-be pakolása nélkül lehet a különböző

Elolvasom »