Egy fontos lépés, melyet exportőrként nem szabad kihagynia: A konténerek rakodásának ellenőrzése

strapa-pack konténer rakodás

A vásárlók bizalma nem játék! Minden exportőr legfőbb célja, hogy az áru átvételekor az ügyfél elégedett legyen, a termékek kifogástalan állapotban érkezzenek meg, a megrendelt mennyiségben.

Azonban sok dolog sülhet el rosszul a rakodási folyamat során vagy szállítás közben.

Ebből a cikkből megtudhatja, milyen lépéseken érdemes végigmennie, és egyáltalán, hogyan győződjön meg arról, hogy az áruk biztosan készen állnak a szállításra.

Miért érdemes a konténeres szállítás mellett döntenie?

A konténerek sokféle áru szállítására alkalmasak. Méretük és kialakításuk standardizált, így a világon bárhol egységesen kezelhetőek. Az ömlesztett áruk konténerben történő szállítása a hagyományos megoldásokkal összehasonlítva akár 10-20x olcsóbb lehet.

A konténer lényegében egy saját raktár, ami védi a benne lévő rakományt. Éppen ezért sok esetben a csomagolási költségeken is jelentős összegeket takaríthat meg.

Mi is történik a konténer rakodásának ellenőrzésekor?

Ha árukat fuvaroz külföldre, és azt szeretné, hogy minden simán menjen, az ellenőrzést nem szabad kihagynia. Segítségével megelőzhető a helytelen kezelés, illetve az áruk szállítás közbeni sérülése, megrongálódása.

FONTOS: a biztonságos rakományrögzítésről se feledkezzen meg!

A konténer berakodásának felügyelete jellemzően a feladó gyárában vagy raktárában zajlik, és az alábbiakat foglalja magában:

  1. Mennyiségi és minőségi ellenőrzés

Jogosan lehet bosszús a megrendelő, ha Ő 1000 műszaki berendezést vásárolt Öntől, viszont csak 900 érkezett meg, abból 100 pedig eladhatatlan, mert szállításkor sérülés érte. Ebben a fázisban az ellenőr gondoskodik arról, hogy mindez ne történhessen meg.

  1. Az áruk csomagolásának ellenőrzése

Ha nem a megfelelő csomagolás lett kiválasztva, esetleg a csomagolás szakadt, sérült, valamint a kezelésre vonatkozó címkék helytelenek, az rengeteg fejfájást okozhat.

  1. A rakodási folyamat, a konténerek és járművek ellenőrzése

Az ellenőr felügyeli az áruk berakodását, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a folyamat során semmi sem sérült meg.

A konténerek és a járművek állapotának vizsgálatát is el kell végezni: ha becsúszik egy hiba, például a konténerek nincsenek megfelelően lezárva, a biztonságos szállítás már nem garantálható.

  1. A terhelési feltételek rögzítése és jelentés készítése

Az ellenőr feljegyzi a terhelési feltételeket a lehetséges közúti problémák minimalizálása érdekében. A teljes vizsgálati folyamat befejezésekor az importőr részletes, fényképekkel és információkkal ellátott jelentést kap.

Konténerrakodási vizsgálat: kinek a legfontosabb?

A konténer rakodásának ellenőrzése minden olyan importőr számára hasznos, aki fontosnak tartja termékei biztonságos berakodását, szállítását és rendeltetési helyre érkezését.

Ez kiváltképp lényeges lehet azoknak, akik:

  • most kezdenek bele egy ilyen üzletbe, és szeretnék, ha a szállítási folyamat során minden simán menne,
  • törékeny árukat szállíttatnak, melyek bonyolultabb vagy kifinomultabb terhelési kritériumokat követelnek.

Milyen előnyei vannak a konténerrakodási vizsgálatoknak?

A konténer rakodásának ellenőrzése szinte a nullára csökkenti annak lehetőségét, hogy a megrendelőnek kellemetlen meglepetésben legyen része az áru megérkezésekor.

Lehetővé teszi, hogy informálódjon az áru állapotát illetően a szállítás előtt, észlelje a lehetséges problémákat és azonnali megoldásokat eszközöljön. Ha bármilyen eltérés tapasztalható, a felelős személyzet dönt a következő lépésről.

A szakemberek jelenléte a konténer rakodása során egyrészt szinte teljesen kizárja az áruk helytelen kezelésének és berakodásának kockázatát, továbbá a lopás és egyéb váratlan problémák felmerülésének esélyét is a minimálisra csökkenti.

Összefoglalva:

A konténer rakodásának ellenőrzésével kevesebbet kell aggódnia, hogy esetleg megsérül az áru vagy pénzügyi veszteség éri, és több ideje jut arra, hogy vállalkozására, ügyfeleire összpontosítson.

A konténeren belül a rakomány biztonságos rögzítését pedig nyugodtan rábízhatja a Strapa-Packra!

Vegye fel a kapcsolatot szakértőnkkel!

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó cikkek

Konténerben rögzítés

A konténeres szállítás nagy mennyiségű áru esetében, szárazföldön, vízen egyaránt korszerű és költséghatékony módszer. Fő előnye, hogy az áru ki-be pakolása nélkül lehet a különböző

Elolvasom »