A Strapa-Pack Kft. 2007 óta van jelene a csomagolástechnikai piacon. Fő tevékenységük a csomagolás az általuk tervezett és gyártott HPL dobozokba ill. faládába.

Emellett saját dobozüzemükben vállalnak dobozgyártást, valamint ládaüzemükben csomagoláshoz faelemek és faládák gyártását is.

A csomagolt áruk általában különböző ipari- gépek, eszközök, esetleg antik tárgyak. Ez a szolgáltatásunk igen széleskörű az 1 kg –s vázától az 50 T –s túlméretes gépekig terjed! Vállaljuk a különböző áruk, gépek tengeri, légi, közúti, vasúti csomagolását illetve expressz csomagolását. Legújabb szolgáltatásunk keretén belül veszélyes áru csomagolása is megoldott. Ez is megtalálható csomagolástechnikai szolgáltatásaink között. Természetesen minden nálunk megrendelt csomagoláshoz, saját magunk készítjük a csomagolóeszközöket - akár 1 db-ot- a vonatkozó előírások szabványok figyelembevételével. Tervezünk és készítünk különböző csomagoló garnitúrákat is pl. habbal bélelt HPL dobozt, OSB faládát, egyedi karton dobozokat. Tengeri csomagolásnál, illetve gépcsomagolásnál korrózióvédő vákuumcsomagolást alkalmazunk, alumíniummal társított párazáró fóliából készült zsákkal ill. páraelszívó anyaggal kombinálva. Vállaljuk a nem általunk csomagolt, vagy csomagolatlan dolgok, pl. autók konténerben való rögzítését is. Ezt főleg tengerentúli csomagoláshoz illetve légi csomagolásnál ajánlott. 12 T –ig vállaljuk a nagy gépek helyszíni mozgatását, emelését targonca nélkül, „nehézgépmozgatás” csomagolás szolgáltatásunk keretén belül.

A csomagolások döntő többségét a megbízó telephelyén, de kisebb térfogat vagy súly esetén, vagy amennyiben ez a megbízó telephelyén nem valósítható meg a saját telephelyünkön végezzük.
A csomagolást megelőző lépések:

 

 • helyszíni felmérés csomagolástechnikai szakembereinkkel
 • tanácsadás a megrendelő igényeit illetve a szállítás módját figyelembe véve,
 • csomagolástervezés
 • a szükséges okmányok biztosítása pl.: növényegészségügyi igazolás
 • biztosítjuk a csomagoláshoz szükséges emelőeszközöket targonca, daru
 • csomagoláshoz faláda (akár hőkezelt), doboz gyártása, faelemek elkészítése

A csomagolóanyagok (dobozok, faládák) helyszínre szállítását kedvezményesen biztosítjuk Budapest és vidék területére is.

A szerződött és a rendszeres megbízást nyújtó partnereinknek a következő plusz szolgáltatásokat nyújtjuk:

 • gyors „expressz” csomagolások csomagküldő cégek részére egy munkanapon belüli teljesítés kisebb tételeknél
 • megrendelést követő 3. munkanapon belüli helyszíni munkavégzés
 • telephelyükön való csomagolás esetén díjmentes tárolás az elszállításig
 • vidéki szerződött ügyfeleink részére 48 órán belüli házhozszállítás
 • banki átutalással fizethetnek a határidőt illetően személyes megbeszélés alapján

Igyekszünk megrendelőinket teljes körű csomagolási szolgáltatással kényeztetni! (felmérés- gépmozgatás- csomagolóanyag gyártás - csomagolás -konténerbe rögzítés)

Tengeren túli csomagolás

A tengeri csomagolás esetében különösen fontos a megfelelő csomagolás a szállítás során fellépő igénybevételek miatt. A tengeri csomagolás célja hogy a berendezéseket megvédjük a korrózió okozta káros hatásoktól. Tengeri csomagolásainknál az előírásoknak megfelelően korrózióvédő vákuumcsomagolást alkalmazunk, alumíniummal társított párazáró fóliából készült zsákkal ill. páraelszívó anyaggal kombinálva.

Expressz csomagolás

Vállaljuk csomagküldő cégek részére az aznapi expressz csomagolást. A hozzánk beszállított áruknak pár órán belül dobozt vagy ládát gyártunk, és be is csomagoljuk. Külön kérésre, a kész csomagokat a reptérre is kiszállítjuk.

A csomagolás mellé igény szerint a megfelelő dokumentumokat és tanúsítványokat is elkészítjük, mellékeljük.

Légi csomagolás

Jellemzően kisebb méretű és könnyű tárgyak csomagolása, ahol figyelembe vesszük a csomagküldő cégek csomagkezelésnél alkalmazott módszereit és ezek figyelembevételével csomagoljuk az árut.
Természetesen, faládába is csomagolunk gépeket légi szállításhoz. Szinte csak annyiban tér el a tengeri csomagolástól, hogy a rövid szállítási intervallum miatt, a korrózió védelem elhagyható bizonyos esetekben.

Közúti csomagolás

EU-n belüli szállításokhoz, ilyenkor könnyített farekeszt alkalmazunk vagy esetenként elégséges csak raklapra rögzíteni.

Konténerbe való rögzítés

Ma az egyik legkorszerűbb szállítási mód a konténerben való szállítás. Természetesen a konténeren belül nem megengedhető, hogy az áruk nem megfelelően legyenek rögzítve. Kollegáink hevederekkel felfújható papírszákokkal ill. fával rögzítik a különböző gépeket termékeket, csomagolva vagy csomagolatlanul is.

Kihelyezett csomagoló csapat

Vállaljuk azon társaságok napi csomagolási problémáinak megoldását, ahol a csomagolandó mennyiség már olyan méretet ölt, hogy azzal külön céget bíznak meg. Ilyenkor a szükséges létszámmal egy csomagoló csapatot alakítunk és összehangoljuk a csomagolást a csomagolóeszközök gyártásával. A csomagoló csapat létszámát ill. a csomagolási kapacitást folyamatosan biztosítjuk. A termékeket folyamatosan csomagoljuk, így a megbízó teljesen mentesül a csomagolás terhétől, kockázatától!

Nehézgép csomagolás és mozgatás

Vállaljuk azon társaságok napi csomagolási problémáinak megoldását, ahol a csomagolandó mennyiség már olyan méretet ölt, hogy azzal külön céget bíznak meg. Ilyenkor a szükséges létszámmal egy csomagoló csapatot alakítunk és összehangoljuk a csomagolást a csomagolóeszközök gyártásával. A csomagoló csapat létszámát ill. a csomagolási kapacitást folyamatosan biztosítjuk. A termékeket folyamatosan csomagoljuk, így a megbízó teljesen mentesül a csomagolás terhétől, kockázatától!

Veszélyes áru csomagolás

Egyre nagyonn az igány a veszélyes áru csomagolására. Csomagolástechnikai szolgáltatásunk bővítése érdekében elindítottuk veszélyes áru csomagolási szolgáltatásunkat. Legyen szó küldeménydarabos vagy ömlesztett áruról, a megfelelő minősített csomagolóeszközt használva biztonságosan becsomagoljuk a küldeményt és ellátjuk a megfelelő jelölésekkel. A csomagolási szolgáltatással összefüggésben vállaljuk a veszélyes áru nyilatkozatok elkészítését is. A csomagoláshoz természetesen a veszélyes áru címkék is rendelkezésre állnak, ami DGR shippers szerint is elfogadott. Veszélyes árúval kapcsolatos kérdés esetén, vegye fel velünk a kapcsolatot.