Bármilyen termékről is legyen szó, nincs olyan fuvarozási mód, mely ne rejtene magában kockázatot. A szállítani kívánt áru és a környezet biztonsága elsődleges cél a logisztikában. A csomagolóanyagok az elmúlt évek, évtizedek során rohamosan fejlődtek, így még a legmagasabb elvárásokat is képesek kielégíteni. Ebből a cikkünkből megtudhatja, milyen lehetőségeket kínálnak a fóliák szállítmánya megóvására, és mikor melyik típust érdemes alkalmaznia.

Technikai védőfóliák: társított fóliák

Népszerű és olcsó szállítási mód a tengeri fuvarozás, mely speciális csomagolási megoldásokat igényel. A hosszú, akár 60 napos tranzitidő alatt a sós víz és a magas páratartalom kedvez a rozsda kialakulásának, és könnyedén kárt tehet a szállítmányban. Ezért elengedhetetlen az úgynevezett száraz, korrózióvédő csomagolás alkalmazása. Ez egyrészt páramegkötő anyagok, például szilikagél vagy a teljesen környezetbarát bentonit páramegkötő alkalmazását jelenti, továbbá itt jönnek képbe a társított fóliák. A fólia oxigén és vízgőz záróképessége kimagasló, így az áru biztonságban van. A tekercsekben megvásárolható technikai fóliákat a különböző igényekre reagálva a gyártók többféle verzióban kínálják: standard, szálerősített vagy az elektromos kisülések ellen védő antisztatikus kivitelben, különböző vastagságban (mikronban) is elérhetőek.

Népszerű és költséghatékony: a légpárnás fóliák

A sokak által csak pukkanós fóliaként emlegetett termék leginkább a törékeny áruk csomagolásához nyújt ideális megoldást. A levegővel teli gömbök tökéletes kipárnázást biztosítanak. Anyaga polietilén, vagyis műanyag, mely újrahasznosíthatósága révén környezetbarát. Rendkívül rugalmas és hajlékony, így akár különböző méretű tasakok is konfekcionálhatók belőle. A buborékok különböző méretűek. A kétrétegű, kis buborékos fólia 40-75, a nagy buborékos verzió pedig akár háromrétegű és 170 mikron vastagságú is lehet. A légpárnás fólia általában natúr színben kapható. A rózsaszín a legtöbbször az antisztatikus, ESD védelmet nyújtó változatot jelenti, mely a műszaki cikkek szállításánál megakadályozza az elektromos kisüléseket.

Polietilén zsugorfólia: tökéletes megoldás nagygépek csomagolásához

A gépek, berendezések a legtöbb esetben igen magas anyagi értéket képviselnek, így védelmükre kiemelt gondot kell fordítani. A polietilén zsugorfólia egy egyszerű, de annál hatékonyabb megoldás. Az úgynevezett hőpisztollyal történő felhelyezés során, magas hőmérséklet hatására a fólia összezsugorodik, így tökéletesen ráfeszül és hibátlanul illeszkedik a termék formájához. Rendkívül rugalmas, nagy szakítószilárdsággal rendelkező, masszív anyag, kiválóan védi a szállítmányt a portól, a különböző szennyeződésektől és az időjárás viszontagságaitól. Vastagságát mikronban határozzák meg. A különböző igényeknek megfelelően antisztatikus, csúszásgátló anyaggal ellátott, illetve UV álló kivitelben is kapható, többféle szélességben.

Maximális korrózió elleni védelem: a VCI és intercept technológia

Ha aggódik, hogy a rozsda tönkreteszi áruit, akkor a VCI és intercept fóliát érdemes választania. Ezek a modern csomagolástechnikai eszközök hatékonyan veszik fel a harcot a korrózióval. A VCI egy speciális anyag kipárologtatásával láthatatlan védőréteget képez a kezeletlen fém felületen, teljesen befedi azt, még a nehezen hozzáférhető helyeken is. Amennyiben a csomagolás nem kerül felbontásra, a védelem akár 2 évig is kitart. Ennél is modernebb technológiát kínál az úgynevezett intercept, amelynek az implementált réz részecskéi tartósan megkötik a korrózióért felelős gázokat. A termék olajozására ebben az esetben sincs már szükség.
A Strapa-Pack színes és változatos kínálatában valamennyi, fent említett fóliatípus megtalálható! Ezen felül sztreccsfóliák kézi és gépi csomagoláshoz, valamint habfóliák széles választékával is vásárlóink rendelkezésére állunk! A fóliák konfekcionálását és feldolgozását is vállaljuk!

Válogasson kedvére termékeinkből, és védje meg szállítmányát a korrózióval és a párával szemben! Kérdése van? Szívesen válaszolunk! 


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük